Love Is All, but Everything Dies

En toen was het tijd voor een blogje over muziek.

In een maand tijd is de hardrock/metalwereld 2 opvallende zangers kwijtgeraakt: Dio, de kleine man met de grote stem en Peter Steele, de grote man met de zware stem.

16 Mei jl. overleed Dio (nee, niet Dio het maatje van Sef: http://www.youtube.com/watch?v=BmVDr93UJQQ ,maar Ronnie James Dio (1942)), de zanger van oa. Rainbow, Elf, Dio (de band) en Black Sabbath. Alleen de band Black Sabbath zal bij veel mensen wel een belletje doen rinkelen, maar Dio was ook de zanger van Roger Glover’s megahit ‘Love is All’. Een liedje dat echt bijna iedereen kent van de radio of de clip met de kikker:

De kleine man met de grote stem is niet meer.
Hij was de laatste jaren oa te zien in Tenacious D’s Pick of Destiny in de volgende clip met Meat Loaf:

In de jaren ’80 was Dio de opvolger van zanger Ozzy Osbourne bij Black Sabbath. In deze slimme montage zijn Dio en Ozzy naast elkaar te zien. Een sterk staaltje geschiedvervalsing, maar wel goed gedaan:

Dit vormt een mooi muzikaal bruggetje naar deze cover van Black Sabbath’s enige echte hit (en naar verluid ook de enige singel) Paranoid.

Het beeld stelt niets voor, maar deze uitvoering van Type O Negative is wel de meest ‘heavy’ versie die mij bekend is.

14 April 2010 is de zanger Peter Steele (48 jaar) in zijn slaap overleden. De grote man met de zware stem is ook niet meer, maar hij had het zelf al gezongen: Everything Dies.

Behalve dat ze onvrolijke muziek maakten (de laatste 3 albums heten “World Coming Down”, “Life is Killing Me” en “Dead Again”), hadden ze ook de nodige zelfspot. In de clip van I don’t wanna be me steekt de zanger aardig de draak met zichzelf. En hun verzamelalbum is heel wervend “Least Worst” genoemd.
Bovendien wisten ze regelmatig popklassiekers een andere twist te geven door ze een Type O Negative saus te geven. Zo ook hun versie van Hey Joe (uiteraard bekend geworden door de legendarische Jimi Hendrix. Hij was pas echt jong toen hij overleed). Hey Pete:

Goodbye…


About this entry